Mesaje de Suflet

Dieta calugarilor japonezi te scapa de 10 kg

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul că în Japonia sunt cei mai responsabili și mai ordonați oameni.

Aceștia au grijă de ce anume mănâncă, de cât dorm, folosesc foarte multe metode vechi, specifice popoarelor asiatice.

Pe lângă aceste lucruri japonezii nu renunță sub nicio formă la obiceiurile lor sănătoase. Sunt constanți în acțiunile lor zi de zi.

De aceea oamenii din Japonia sunt printre cei mai bătrâni oameni din lume cu medii de vârstă foarte mari.

Aceștia au destul de rar și doar în situații specifice probleme cu kilogramele în plus. Dar chiar și așa, ei au o soluție pentru această situație.

Ei folosesc de fiecare dată unele și aceleași alimente testate de-a lungul secolelor pentru că nu dau greș deloc și pentru că sunt și foarte eficiente.

Călugării japonezi de exemplu au o viață foarte modestă, în care folosesc doar produse sănătoase, direct din natură. Este vorba de exemplu despre usturoi, despre legume murate, și desigur despre clasicul orez.

Dacă vrei să pui și tu în aplicare această dietă ai grijă pentru că ea nu trebuie să dureze mai mult decât 10 zile.

Pașii sunt foarte simpli și la îndemâna oricui. În fiecare zi va fi nevoie să fierbi câte jumătate de kilogram de orez. În acesta adaugă o legumă murată tocată de care îți place și puțin pătrunjel tocat mărunt.

Din păcate, pe parcursul dietei nu vei mai avea voie să mai consumi și alte produse, dar partea bună este că vei putea să mănânci orezul gătit astfel de câte ori vei simți nevoia.

De aceea începe să îți separi cantitatea de orez pentru mai multe mese, în porții cât mai mici ca să ai destule porții într-o zi.

Cel mai indicat este să mănânci orezul cu atenție, fără să te grăbești și să mesteci fiecare înghițitură cu grijă, de minim 20 de ori.

Este foarte important anume acest pas pentru că acesta este elementul de bază al acestei diete japoneze.

Dacă vrei ca dieta ta să fie și mai eifcientă, adaugă în orez și 2 căței de usturoi. Această cantitate este suficientă pentru organismul și pentru sănătatea ta într-o singură zi.

Doar în cazul în care organismul tău nu va mai putea tolera numai orezul gtit în așa fel, poți adăuga alături și salate proaspete, cu puțin ulei de măsline și cu un picc de sare.

Mai poți să mai folosești și oțetul, și zeama de lămâie. Dar întotdeauna legumele trebuie să fie cât mai proaspete.

De această dietă ar fi mai eficientă pe timpul verii. Ea trebuie ținută maxim 10 zile și cel mai important o dată la jumătate de an.

În toată această perioadă ar trebui să scapi de aproximativ 10 kilograme. Adică de un kilogram pe zi.

Dieta cu orez este una eficientă pentru că orezul este un tip de cereale foarte des consumat în întreaga lume, dar mai cu seamă în țările asiatice.

El îți va da suficientă energie, pentru că funționează ca un fel de combustibil datorită cantității de carbohidrați pe care îi conține.

În plus îți va tranforma pielea îi va da luminozitate și strălucire și o va purifica. De aceea dieta este mult mai recomandată femeilor pentru o frumusețe naturală.

Nu găsim niciun fel de grăsimi dăunătoare pentru organism în orez. Acest lucru îl facee foarte eficient în lupta cu kilogramele în plus și chiar cu obezitatea.

De asemenea orezul nu are aproape deloc sare, de aceea după ce îl vei consuma vei avea o presiune a sângelui foarte bună.

În special orezul brun este foarte bogat în fibre. Acestea, la rândul lorr ajută organismul să lupte contra unor forme de cancer.

Există mai multe tipuri de orez. Cel mai cunoscut, deci și mai des golosit este cel alb. Cu toate că foarte sănătos este cel integral.

Chiar și dacă orezul brun a fost procesat, acesta mai conține încă nutrienții buni și benefici pentru organism și pentru sănătatea acestuia.

Dar și orezul alb care este de obicei mult mai procesat, este la fel de hrănitor și de util pentru starea generală de sănătate.

Trebuie să ai grijă însă pentru că varianta albă de orez are mai mulți carbohidrați care intră ușor în conținutul sângelui.

Poți să dezvolți diabetul de tip 2 dacă faci abuz de orezul alb.