Mesaje de Suflet

Remedii naturale pentru tuse pe care le poți face acasă

Tusea este o problemă de sănătate destul de comună, cu care ne confruntăm cu toții din când în când. Apare atunci când bacteriile, virușii, polenul, praful sau alte substanțe ne irită nervii de la capătul nărilor, între plămâni și gât. Prin tuse, corpul nostru încearcă să elibereze pasajele.

Deși este o condiție comună, tusea ne poate face viața un calvar și poate duce la multe nopți nedormite. Există, cu siguranță, multe variante de siropuri de tuse pe piețele farmaceutice, dar acestea vin la pachet cu anumite efecte secundare minore. Așadar, cel mai bine ar fi să încercăm câteva remedii care să ne vindece de tuse fără niciun efect secundar:

1. Ghimbirul – cu siguranță că oamenii au folosit ghimbir dintotdeauna pentru a trata tusea, iar rezultatele chiar sunt minunate. Există două moduri de a-l folosi: taie o bucată de ghimbri proapăt în bucăți mici și apoi zdrobește-le puțin. Adaugați o cană cu apă într-o cratiță, apoi ghimbirul tocat și lăsați-l la fiert câteva minute. Strecurați lichidul și beți soluția de trei-patru ori pe zi pentru a scăpa de usturimea de gât și de tuse. Puteți adăuga și puțină miere dacă nu vă place gustul.

Cea de-a doua variantă este să mestecați o bucată de ghimbir de două sau trei ori pe zi pentru a scăpa de tuse.

2. Gargară cu apă sărată – sarea a fost folosită ca un agent împotriva infecțiilor, inflamațiilor dintotdeuna. Mai mult, hârtiile de papirus din Egipt care datează din 1699 î. Hr. Conțin tratamente și remedii cu sare. Chirurgii dentari încă recomandă gargara cu sare după o anumită procedură chirurgicală pentru a preveni infecțiile și pentru a promova vindecarea mai rapidă. Atunci când faci gargară cu o soluție sărată, o creștere temporară a pH-ului împiedică bacteriile să supraviețuiască.

3. Mierea – mierea este unul dintre cele mai onorate remedii pentru durerile de gât. Unele studii susțin că poate trata și tusea într-un mod mult mai eficient decât medicamentele de pe rafturile din farmacii care conțin substanțe sintetice.

Îți poți crea propirul remediu de acasă prin a combina două lingurițe de miere în ceaiuri sau în apă caldă cu lămâie. Mierea liniștește, în timp ce sucul de lămâie poate ajuta congestia. De asemenea, poți consuma mierea simplă sau pe pâine ca si gustare.

4. Usturoi – acesta are componenți antibacterieni și antimicrobiali care ajută la tratarea tusei. Fierbeți doi căței de usturoi într-o cană de apă și adăugați o linguriță de oregano. Permiteți-i să ajungă la temperatura camerei, adăugați niște miere și apoi puteți consuma rezultatul. Vă va ajuta să respirați mai bine și va îndepărta celelalte simptome ale tusei.
Puteți mânca un cățel de usturoi pisat mixat cu puțin ulei de usturoi și miere pentru durerile de gât. În plus, usturoiul este delicios în preparatele culinare.

5. Ceai de cimbru – cimbrul a fost folosit de secole și a fost foarte folosit în una dintre cele mai devastatoare pandemii din istoria umanității. Epidemia de ciumă care a afectat Eiropa între anii 1346 și 1353 a fost tratată, printre altele, și cu cibru, iar oamenii aveau mereu cimbru cu ei în buzunar. Într-adevăr, cimbrul nu deține proprietăți anti-microbiale, dar în ziua de azi nu îl mai folosim pentru a trata ciuma – ci tusea. Cibrul relaxează mușchii traheei și a bronhiilor, și deschide căile respiratorii. Așadar, vei tuși mai puțin și te vei simți mult mai confortabil.

6. Piper negru – acest remediu este unul tradițional din medicina chineză care face minuni atunci când vine vorba despre tuse. Faceți ceai folosind o linguriță de piper negru proaspăt măcinat și două lingurițe de miere. Puneți toate ingredientele într-o cană, umpleți-o cu apă fierbinte și acoperiți. Lăsați-o pentru 15 minute și apoi strecurați. Puteți bea din acest lichid cât doriți.

7. Ceapa – radeți o ceapă într-un castron și adăugați trei lingurițe de miere. Lăsați totul așa până când se formează un sirop. Strecurați totul, și folosiți câte o lingură atunci când aveți nevoie. Acest remediu tradițional bosnian funcționează de fiecare dată.

8. Mentă – frunzele de mentă sunt foarte cunoscute pentru proprietățile lor de vindecare. Mentolul din mentă calmează gâtul și funcționează ca un decongestionant, ajutând la îndepărtarea mucusului. Poți avea beneficii în urma ceaiului de mentă sau prin inhalarea de vapori de mentă dintr-o baie de aburi.