Mesaje de Suflet

Ce a facut un politist roman dupa ce a oprit in trafic o masina decapotabila, condusa de un sofer arogant

Un politist roman care se afla la munca a oprit in trafic o masina decapotabila, cu aparatul de radar. Omul legii a dat peste un sofer arogant, care i-a adresat cuvinte dure,fiind iritat de faptul ca a fost oprit. Dupa ce soferul l-a facut boschetar, politistul si-a pastrat calmul, dar si simtul umorului, raspunsul lui devenind viral pe retelele de socializare.

“Un politist aflat cu aparatul de radar la munca opreste in trafic o masina decapotabila, condusa de un sofer arogant.

-Ce vrei, ma’, boschetare?, il intreaba plin de tupeu soferul pe politist.

-Nimic, azi o sa fiu darnic si iti dau eu ceva. O sa-ti dau 20 de puncte amenda, adica 2900 de lei, sa ai pentru 90 de zile, cat o sa umbli pe jos. Macar noi, astia fara acoperis, sa fim solidari unii cu ceilalti”, este scris pe pagina de Facebook, “Politistii au umor“.

Internautii s-au amuzat copios, dupa ce postarea a fost facuta publica, l-au apreciat pe omul legii, ba chiar i-au spus ca trebuia sa ii dea amenda si pentru hartuire.

“Ca in Elvetia!/ Bravo ! Eu ii dadeam amenda si pentru „hartuire”/ Respect pentru colegul dvs”, sunt doar cateva dintre comentariile scrise la imagine.

Deasemenea, poliţistul braşovean Marian Godina, de la Biroul Rutier, a ajuns vedetă naţională. În primul rând, datorită scrierilor sale umoristice despre munca sa de zi cu zi.

În al doilea rând, ca urmare faptului că talentul său de povestitor şi poveştile cu care îşi delecta prietenii de pe Facebook nu au fost gustate prea tare de şefii săi de la IPJ BRaşov, care l-au somat să îşi închidă pagina, pe motiv că aduce atingere imaginii instituţiei, ceea ce a creat o întreagă mişcare socială.

Una dintre povestile scrise de Godina este urmatoarea: L-am oprit în trafic pe „Nea Arghir, italianul… din Vaslui”

„Semaforul s-a facut roşu. Maşina cu numere de Italia, din fața mea, nu a oprit…i-a tot dat. I-am dat si eu, iar dupa intersecție l-am oprit pe şoferul grabit.

– Bună ziua ! Vă rog sa imi prezentati documentele dumneavoastră !

– Oooo….Dio, Dio…como entrato en esta țara…noma docomente, docomente, docomente!

Parlesc cateva limbi dar italiana chiar nu o bunghesc.

Avand actele in mână, am văzut că pe italian il chema Arghire si era din…nu vă mai zic de unde era. Şi după cum vă spuneam, Arghire din Vaslui venea de la el din Italia si pesemne că uitase regulile de circulație în acelaşi ritm cu care uitase si limba maternă. Devenise alt om, era acum Vasile „după o lună in Italia”.

– Permisul de conducere vi se va reține treizeci de zile pentru că ați trecut pe roşu.

Fraza asta i-a reactivat acea parte a creierului în care stătea uitat frumosul grai moldovenesc.

– Hai bre şefule, da ş-am făcut?

– Ați intrat in intersecție pe roşu.

– Du-ti domnii d-aci…da şe? Eu îs chior? Io sun la tieleviziuni…sun la il comandante…da chiar iți bați joc? Pentru ce să imi iei tu mia permisul?

– V-am explicat că ați trecut pe roşu iar pentru asa se reține permisul, de ce nu ințelegeți?

– Oo Dio…da normal ca nu ințeleg, fă-mă să ințeleg sau acum ma duc la il comandante.

– No bine. Vă explic astfel incât sa ințelegeți. Vă rog sa fiți atent: como entrato en esta țara se aplica el codo rutiero romano care spune ca trebuiato sa casco el ochii la il semafore si sa opreşte dacă il e necesaro. Pero che dumnevostra trecuto pe rosso, permiso e suspendato una luna. Şi dacă esto nemulțumito, nu va duceti la il comandante ci la il giudecatore. Claro sau tu necesita mai multo explicaționi?

‘Nea Arghire a băgat nervos in viteză si a demarat in trombă, abandonându-şi docomentele. Am apucat să aud doar cum i-a spus consoartei care era in dreapta lui:
Andiamo, Maricico!”.