Mesaje de Suflet

Cum poti utiliza pliculetele folosite de ceai

Pentru mulți oameni, pliculețele de ceai sunt folosite într-un singur scop. Un pliculeț presupune o cană de ceai, apoi ajunge în coșul de gunoi, nu-i așa?

Ei bine, nu chiar! În timp ce nu te poți baza pe ideea că poți folosi un pliculeț de ceai pentru mai multe băuturi, există multe alte întrebuințări ale acestora pe care sigur nu le știai.

Iată care sunt câteva dintre acestea:

Elimină mirosurile neplăcute din frigider – poate că te vei axa pe bicarbonatul de sodiu sau dezodorizant pentru frigiderul tău, dar ceaiul poate acționa la fel. Umple un borcan cu pliculețe de ceai, plasează-l în frigider, iar acel miros ciudat va dispărea imediat.

Adaugă pliculețe de ceai pentru a-ți condimenta mâncarea – nu simți uneori că orezul tău are nevoie de ceva în plus? Ei bine, poți adăuga câteva dintre pliculețe de ceai folosite în cratiță pentru a adăuga un nou set de arome preparatelor.

Pliculețele de ceai de fructe merg foarte bine în tercii de ovăz, iar cele de mentă și ceaiul verde sunt potrivite pentru preparatele în stil asiatic.

Experimentează și poți vedea care sunt aromele care se potrivesc preparatelor tale preferate, iar acestea nu vor mai fi niciodată simple și plictisitoare.

Apa de gură – știați că pliculețele de ceai pot fi folosite și pentru o respirație mai plăcută?

Pentru a-ți face propria apă ce gură, fierbe doua, trei căni de apă, adaugă o linguriță de mentă dintr-un pliculeț de ceai și lasă-le la fiert pentru 20 de secunde. Poți adăuda și cimbru, rozmarin sau busuioc pentru proprietățile antibacteriene.

După ce dă în fiert, lasă compoziția la răcit și asta este tot! Poți folosi o sită pentru a îndepărta semințele dacă este necesar, și poți depozita lichidul într-un borcan pentru o săptămână.

Teoretic, orice fel de ceai poate ajuta în acest caz, dar menta, ceaiurile citrice și scorțișoara sunt cele asociate unei respirații mai proaspete.

Curăță mobila și podelele de lemm – ceaiul proaspăt este perfect pentru curățarea mobilei de lemn și a podelelor.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi câteva pliculețe de ceai într-un litru de apă și să lași lichidul să se răcească. Folosește o cârpă moale pe care să o storci bine de lichidul în exces și apoi șterge murdăria și rezidurile. Apoi mai șterge încă o dată cu o cârpă uscată.

Baie în ceai – frunzele de ceai conțin antioxidanți care sunt benefici pielii tale. Le poți folosi pentru o baie fierbinte și te poți bucura de beneficiile acestora în timp ce te relaxezi.

Pentru mai multă experință, folosește ceai de iasomie sau mușețel pentru relaxare și o experiență terapeutică.

Curăță toaletele – un simplu mod de a curăța toaleta – pune câteva pliculețe de ceai în vasul de toaletă, lasă-le pentru cel puțin o oră. Scoate-le și apoi freacă bine cu o perie. Simplu, nu?

Degresează vasele – pune unul sau două pliculețe de ceai ăn chiuveta plină cu vase și apă caldă. Lasă-le la înmuiat pentru cinci minute. Ceaiul va ajuta la îndepărtarea grăsimii și a petelor de mâncare, limitând munca pe care o depui frecând.

Curăță geamurile – folosește ceai slab pe suprafețe de sticlă asemenea ferestrelor și a oglinzilor. Asta te va ajuta să îndepărtezi murdăria mai ușor, de amprente și de funingine.

Apoi mai curăță o dată cu o cârpă curată.
Ajută în cazul pungilor de sub ochi – ceaiul este cunoscut pentru proprietățile astringente care cauzează pielea să se contracte. Tot ce trebuie să faci este să folosești un ploculeț de ceai ud pe fiecare ochi pentru 20 de minute pentru a inversa umflăturile.

Curăță foarte bine covoarele – atunci când nici o încercare atentă de aspirare nu îndepărtează petele de pe covor, folosește pliculețe de ceai uscate.

Cele umede ar putea lăsa mai multe pete pe covor, așa că lasă ceaiul uscat din pliculețe pe covor timp de 20 de minute si apoi aspiră totul. Mirosul neplăcut din covor va dispărea, și dacă vei folosi un ceai cu aromă, vei rămâne cu o aromă proaspătă.

Calmează pielea iritată – ceaiul îți poate salva pielea de multe pericole – ca arsurile, vânătăi, buzele uscate, arsuri de soare și chiar iritații – mai ales că ceaiul reduce umflăturile și grăbește procesul de vindecare.

Cel mai bun ceai este cel negru în aceste cazuri.