Mesaje de Suflet

Ce nu ar trebui să faci în timpul unui zbor cu avionul

Călătoria cu avionul poate fi una dintre cele mai enervante experiențe prin care poate trece o persoană.

Trebuie să avem grijă să nu întârziem, să suportăm zborul, tot procesul este obositor, să nu mai spunem că este și costisitor.

Bineînțeles, ideea că oamenii pot călătorii mii de kilometri în aer este absolut uluitoare. Tehnologia a evoluat atât de mult încât putem face asta.

Totuși, poate să fie un proces lung și obositor. Nimic nu este punctual, nimic nu depinde de tine, stăm înghesuiți și inconfortabil, și nu mai pomenim de durerea aceea de cap insuportabilă.

Fiecare dintre noi are câte un obicei pe care ceilalți îl pot considera enervant, dar există oameni care lasă aceste obiceiuri să iasă la suprafață în timpul zborului.

Chiar și atunci când încerci să fii pasagerul perfect, tot nu ai cum să satisfaci pe toată lumea. Bieții însoțitori de zbor trebuie să suporte pe toată lumea, chiar și pe cei mai enervanți oameni, dar nu se pierd cu firea și merită mult respect.

Acestea sunt lucrurile pe care nu ar trebui să le facem niciodată în timpul unui zbor:

1. Să folosești perne și pături oferite de avion – multe dintre aceste obiecte din avione nu ajung să fie curățate foarte des.

Acele pături și perne oferite sunt refolosite de la zbor la zbor și nu sunt spălate corespunzător la sfârșitul unei călătorii.

Acestea sunt locurile perfecte pentru bacterii și microbi și se pot împărți cu ușurință de la persoană la persoană.

2. Să dormi în timpul decolării și aterizării – atunci când un avion urcă sau coboară, presiunea aerului din jurul tău se schimbă mai repede decât aerul din interiorul urechilor tale.

Dacă ai mai zburat până acum, atunci știi că este foarte inconfortabil – dar doar temporar. Pentru a stabiliza presiunea, tot ce trebuie să faci este să mesteci gumă, inspiră, apoi expiră ușor cu gura închisă. Poți folosi o acadea sau să caști.

Cu alte cuvinte, îți este mai bine când ești treaz. Dormitul accidental în timpul schimbării presiunii aerului în condiția dată va face totul mai inconfortabil, poate instiga la amețeală, la infecții ale urechilor, la pierderea ușoară a auzului, daune ale urechilor, sângerări nazale sau, în cele mai rele cazuri, la pierderea totală a auzului.

3. Să folosești gheață în băuturi – studiile au demonstrat că doar 15% dintre cantirățile de apă din avion sunt în concordanță cu standardele de sănătate.

O schimbare în acest sens din 2009 a făcut ca standardele să se schimbe, iar acum, cele mai multe companii nu mai servesc apă de la robinet, dar cuburile de gheață încă folosesc aceeași apă.

Rezervorul de apă din avion este vechi și plin de bacterii, de obicei. Cel mai indicat este să consumați apă îmbuteliată. Nici mâncarea din avion nu este prea gustoasă, nu-i așa?

4. Să mănânci mâncarea care a atins tava – deși aceste tăvi ar trebui, în teorie, să fie curățate după fiecare zbor, un studiu recent a demonstrat că tăvile de mâncare au, în medie, 2,155 de unități de bacterii pe centimetru pătrat, comparat cu cele 265 de unități de pe toaletă.

Cu alte cuvinte, dacă ai scăpat ceva pe tavă, lasă bucata acolo, îți va fi mai bine.

5. Să nu bei destulă apă – în timp ce mulți dintre noi încearcă să limiteze cantitatea de apă pe care o consumă în avion în încercarea de a evita să folosim toaletele, realitatea este că hidratarea în timpul unui zbor este foarte importantă.

Deshidratarea poate duce la contactarea bolilor. Atunci când consumăm apă, sistemul nostru imunitar este alert, și scăzând efectele nocive ale deshidratării în timpul unuu zbor, care pot fi durerile de cap, crampe, oboseală și problemele stomacale.

6. Să îți lași copiii să alerge în voie – este indicat, în timpul unui zbor, să te ridici în picioare și să te întinzi din când în când.

Totuși, în cazul copiilor, ar fi indicat să îi supraveghezi constant atunci când se ridică de pe locul lor.

Nimeni nu vrea să stea mai multe ore într-o debandadă totală, blocați într-un spațiu mic, în aer, cu copii care nu sunt atenți și la nevoile celorlalți.

Înțelegem că se plictisesc, dar trebuie să facem un compromis și să ne respectăm unii pe alții.