Mesaje de Suflet

10 trucuri de la avocatii de divort pentru o casnicie fericita si de durata

Au văzut câteva sute de căsnicii eşuând lamentabil, au ascultat mii de cuvinte grele şi injurii dureroase pe care cei doi foşti parteneri şi le-au aruncat unul altuia şi pot enumera fără probleme cauze peste cauze pentru care o căsnicie nu mai funcţionează! Tocmai de aceea, în mod ironic, avocaţii de divorţ se numără printre cele mai credibile surse, atunci când vine vorba despre sfaturi pentru relaţii solide, indestructibile!

Mai jos, îţi oferim 10 trucuri pentru un mariaj de durată, de la avocaţii de succes în….divorţuri!

Banii sunt mai importanţi decât crezi. Ce contează aspectele financiare, atunci când eşti topită după el şi tot ce îţi doreşti este să îi fii alături pentru totdeauna? Contează, şi foarte mult chiar, accentuează avocaţii de divorţ. Stuart Minion, avocat în New Jersey specializat în divorţuri, consideră că cele mai importante cauze ale separării sunt banii şi infidelitatea, surprinzător, în această ordine. Cu alte cuvinte, atunci când eşti permanent frustrată pentru că nu îţi mai permiţi să te răsfeţi aşa cum o făceai înainte, ai tendinţa de a căuta înţelegere şi alinare în altă parte. Încercaţi pe cât posibil să fiţi sinceri unul cu altul, să faceţi compromisuri şi să înţelegeţi diferenţa între ceea ce vă doriţi şi aveţi nevoie şi depuneţi eforturi consistente, amândoi, pentru a câştiga sau a economisi mai mult, dacă simţiţi că lipsa banilor vă afectează atât de puternic!

Fii precaută şi consultă legea mai ceva ca un avocat de divorţuri. Nu numai banii propriu-zişi, dar şi deplina cunoaştere a legislaţiei financiare îţi poate salva căsnicia! În primul rând, avocaţii de divorţuri consideră că ar trebui să renunţi la celebrele contracte prenupţiale, mai degrabă inutile. Ele cauzează conflicte şi sădesc neîncrederea! De asemenea, trebuie să fii conştientă de faptul că o căsnicie este sinonimă cu „o unitate financiară” între cei doi parteneri, care au bunuri comune din momentul în care se semnează cu acelaşi nume de familie. Chiar şi posesiunile de dinainte de căsnicie sunt susceptibile de a fi împărţite în instanţă, dacă nu ai acte care să le dovedească provenienţa. Pune-te la curent cu legile în vigoare şi vei vedea că eşti mai sigură pe tine, dar şi pe căsnicia ta!

Nu te sfii să ceri ajutor! Abby Rosmarin, mediator familial american, precizează că multe căsnicii eşuează pentru că soţii sunt prea mândri să ceară ajutor sau o fac prea târziu. Nicio căsnicie nu e uşoară, nici măcar atunci când se întemeiază pe tone de iubire. Familia, prietenii, naşii sau un specialist vă pot ajuta să vă vedeţi relaţia cu alţi ochi şi să îi mai daţi o şansă!

Poartă acum conversaţia aceea spinoasă! Consideri că iubitul tău cheltuie prea mulţi bani pe gadgeturi inutile sau nu mai poţi suporta faptul că îşi aruncă şosetele peste tot? Avocaţii de divorţ ne atrag atenţia că, de multe ori, tocmai problemele minore pe care tindem să le trecem cu vederea sunt cele care dezvoltă „diferenţele ireconciliabile de caracter de mai târziu”. Nu aştepta ca micile lui tabieturi să devină motiv de despărţire!

Nu încerca să îl schimbi! Fiecare femeie are o răfuială personală cu zicala „oamenii nu se schimbă niciodată”, mai ales atunci când vine vorba despre bărbatul vieţii ei. Dacă ai impresia că între voi există incompatibilităţi insurmontabile (tu îţi doreşti copii, el nici nu concepe ideea de a procrea), este mai bine să pui punct înainte de a se ajunge la căsătorie, iar dacă ai făcut deja marele pas, să faci tot posibilul să descoperiţi o soluţie de compromis!

Comunicarea este cheia! Multe dintre cuplurile care ajung să semneze actele de divorţ o fac nu neapărat pentru că nu se mai iubesc, ci pentru că au uitat cum să vorbească unul cu altul. Învaţă cum să îl asculţi şi fii tu întotdeauna umărul pe care plânge, te sfătuieşte Jason Levoy, avocat de divorţ din New York. Nu renunţa niciodată să îi povesteşti micile întâmplări amuzante care ţi-au înseninat ziua şi fii mai zgârcită cu timpul petrecut pe social media (mai ales cu detaliile vieţii de cuplu publicate pe Facebook sau Twitter).

Misterul şi atractivitatea, cheile unui mariaj reuşit. Avocaţii specializaţi în divorţuri sunt de părere că o parte a partenerilor care ajung să fie infideli resimt neglijenţa soţului sau a soţiei ca pe un semn de nepăsare. Poate că tu ai renunţat la neglije-ul sexy nu din dezinteres, ci pentru că te simţi confortabil alături de el, dar iubitul tău poate trage concluzia că nu te mai atrage sau, mai rău, că nu îţi mai pasă de căsnicia voastră. De asemenea, nu este recomandat să îl laşi să te vadă mereu cu o mască de fructe curgându-ţi neatrăgător pe faţă sau cu cearcăne imense sub ochi: îţi aminteşti cu cât drag te aranjai pentru el în primele luni de relaţie?

Trebuie să ştii când este momentul oportun să deschizi un subiect dificil. Cuplurile cu vechime au un al şaselea simţ atunci când vine vorba de timing-ul unei discuţii spinoase. Regula de aur a avocaţilor de divorţ spune aşa: nu îi face reproşuri sau nu îi cere ceva delicat în perioadele în care e stresat sau obosit. Taie de pe listă serile de duminică, atunci când se pregăteşte de o nouă săptămână de muncă, momentele când se întoarce lihnit de foame de la muncă sau dimineţile devreme. Dimpotrivă, seara, când se relaxează alături de tine la un pahar de vin sau sâmbăta, când perspectiva weekendului vă relaxează, veţi aborda amândoi mai uşor discuţiile „grele”.

Nu marile acte de romantism, ci micile gesturi de afecţiune sunt cheia unui mariaj reuşit. Nu contează că îi faci cadou o călătorie spectaculoasă în jurul lumii dacă nu reuşeşti să fii atentă la ce îţi povesteşte seara, când se întoarce de la serviciu. Un masaj făcut cu dragoste atunci când e obosit sau faptul că îi pregăteşti din când în când micul dejun vă vor ţine unul lângă altul până la adânci bătrâneţi. De asemenea, nu neglija importanţa unei vieţi sexuale împlinite: dacă „da”-ul de la starea civilă a fost suficient pentru a vă stinge pasiunea, este posibil să vizitaţi un avocat de divorţ mai devreme decât aţi crede.

Nu te zgârci cu complimentele! A început să meargă la sală? În loc să pui interesul său pentru sănătate pe baza unei aventuri, alege să îl complimentezi pentru aspectul fizic. Mulţi dintre soţii (şi soţiile) infideli se simt neglijaţi şi nedoriţi în relaţia de cuplu şi ajung să caute aprecierea în altă parte. Spune-i că te atrage la fel de tare ca la început, insistă Christian Denmon, avocat de divorţuri din Florida!