Mesaje de Suflet

Acest bărbat și-a cumpărat o peșteră și a făcut din ea casa visurilor sale

Angelo Mastropietro, în vârstă de 37 de ani, este bărbatul care și-a dat demisia de la un post prestigios de muncă. Viața lui s-a schimbat după ce i s-a pus un diagnostic serios: scleroză multiplă. El s-a mutat în Worcestershire, Marea Britanie, unde și-a găsit noua sa casă.

În timpul unei plimbări cu bicicleta, Angelo și prietenii săi au dat de această peșteră în care s-au ascuns de ploaie.

Cucerit de ea, bărbatul a cumpărat terenul pe care se afla. Experții au ajuns la concluzia că peștera are aproximativ 3000 de ani, iar în anul 1940 a fost folosită pe post de locuință.

Numele de familie a lui Angelo se traduce ca și „maestru al pietrelor”, respectiv nu e nimic neașteptat în faptul că talentul de a sculpta în piatră îi este în sânge.

După ce a făcut un geam timp de 5 zile, bărbatul a înțeles că ceea ce și-a pus în cap necesită foarte mult efort.

În acest mod Angelo și-a făcut o cadă, însă în scurt timp a înlocuit-o cu o cabină de duș, întrucât cantitatea de apă caldă de care avea nevoie era prea mare.

Potrivit proiectului, trebuia să iasă o casă conforabilă și 100% ecologică. După 5 ani de muncă și scoaterea a 80 de tone de piatră, locuința a fost finisată.

Pereții au fost vopsiți în alb, dar și-au păstrat suprafața imperfectă caracteristică peșterilor.

Casa este dotată cu un dormitor, un birou, un cămin, o cameră de zi, o baie, o toaletă, o bucătărie, o debara și chiar o mică terasă.

În bucătărie există tot ce e nevoie pentru gătit: apă caldă, o plită și un frigider. Pardoseala este cu încălzire, însă după cum se știe, în casele din piatră frigul nu este o problemă.

Pentru ca să nu dăuneze mediului înconjurător, Angelo a folosit pentru casa sa numai materiale naturale și a păstrat liniile curbe ale peșterei.

Angelo a recunoscut că și-a dorit întotdeauna să trăiască într-un loc liniștit și armonios. Acum acest vis a devenit realitate.

Deasemenea, stiati că este si o peştera în care există o linie de metrou?

Peştera Novoafonskaia din republica autonomă Abhazia (nord-vestul Georgiei) dispune de o linie proprie de metrou, scrie englishrussia.com. Acest obiectiv turistic a ajuns în atenţia publicului în 1961. În anii ’80, peştera a devenit o destinaţie turistică sovietică foarte populară.

Pentru a-i transporta pe turişti în cele mai interesante zone ale peşterii, autorităţile au construit un tunel cu metrou de mici dimensiuni. Fotograful Igor Litviski a călătorit alături de pasagerii ciudatului tren din subteran şi a realizat câteva imagini inedite, scrie englishrussia.com.

Vagonul amplasat în faţa celui de pasageri nu este destinat bagajelor, ci găzduieşte o baterie de mari dimensiuni, care alimentează metroul. Acest vagon funcţionează ca o locomotivă care împinge garnitura.

Turiştii se adună în prima staţie de metrou şi pleacă în călătorie. Magistrala este izolată de restul peşterii cu ajutorul unei uşi de siguranţă.