Mesaje de Suflet

Remediul care elimină tot din colon și care te scapă de balonare – o singură lingură

Contează foarte mult ce alimente alegi să consumi. Pentru că de acest lucru depinde și starea ta de sănătate pe termen lung.

Acestea îți pot schimba radical felul în care te poți simți. În cel mai bun caz te poți alege cu o balonare. Dar de foarte multe ori chiar și această stare banală îți poate afecta inclusiv starea de spirit.

Mai ales că acum ne aflăm în plină vară și vremea este tocmai bună de stat la plajă. Iar o balonare nu este tocmai ceva de care ai nevoie într-o asemenea perioadă.

Ca să scapi însă de această stare poți să consumi un preparat care are la bază semințele de chia.

Acesta nu va avea foarte multe calorii și totuși va fi foarte sățios. Budinca de chia, pentru că despre ea este vorba, va fi un mic dejun ideal cu care să îți începi o zi sănătoasă din punct de vedere alimentar.

Pe lângă semințele de chia vei mai folosi și lapte de cocos. Aceste 2 ingrediente sunt foarte potrivite împreună.

Mai ales dacă este vorba despre o dietă foarte sănătoasă și deloc agresivă pentru organism. Poți să pregătești această budincă și pentru mai multe mese ca să mai câștigi puțin timp.

Dincolo de orice alte componente, combinația dintre semințele de chia și lapte de cocos are și foarte multă omega 3.

În plus, va fi foarte gustoasă și dulce. Nu va fi deloc un chin să o introduci în consumul tău zilnic, chiar de dimineață.

Această budincă va avea și foarte multe fibre, respectiv în acest fel vei reuși să scapi de balonare.

Combină toate ingredientele între ele cu o seară înainte și așteaptăă cuminte un mic dejun sățios și delicios până a doua zi de dimineață.

Vei avea nevoie de un sfert de cană de semințe de chia, 1 cană cu lapte de cocos cât mai slab sau chiar și gras, în funcție de cum îți place mai mult și jumătate de linguriță de miere.

Combină semințele de chia, laptele de cocos, și mierea într-un bol. Lasă-le în recipient așa, pentru o noapte, în frigider, la rece.

Dimineața scoate vasul din frigider și verifică atent conținutul lui. Budinca ta trebuie să arate bine. Aceasta în mod normal arată mai îngroșată și mai tare.

Iar datorită semințelor de chia budinca trebuie să fie ușor gelatinoasă. Dacă vrei poți să mai adaugi pe deasupra câteva nuci sau niște fructe din cele care îți plac.

Sau dacă nu vrei, o poți consuma exact așa cum o prepari. Cel mai des se adaugă câteva bucățele de mango, dar nu este neapărat să te limitezi doar la acest tip de fruct.

Semințele de chia sunt foarte sănătoase și nu ar trebui să îți lipsească deloc din meniul zilnic, fie că ești interesat de o dietă sau doar vrei să ai grrijă la ce anume mănânci.

Acestea au foarte multe vitamine și foarte multe minerale în conținut. Te ajută să ai o greutate potrivită pentru tie în funcție și de restul factorilor.

Te ajută să te abții de la consumul excesiv de preparate dulci. În plus sunt foarte bune și pentru sănătate pentru că de exemplu luptă împotriva radicalilor liberi.

Și efectele pozitive ale semințelor de chia nu se opresc aici. Pentru că despre ele se vorbește în toată lumea din ce în ce mai des.

Acestea sunt din ce în ce mai des întâlnite, au prețul din ce în ce mai accesibil și sunt promovate de cele mai puternice voci din diverse domenii.

Doar că totuși încă destul de puțini oameni se interesează cu adevărat de beneficiile pe care acestea le au.

Semințele de chia fac parte din familia mentei. Acestea sunt folosite de sute de ani. În semințele de chia găsim de câteva ori mai mult calciu decât în lapte și alte produse lactate. De asemenea au mai mulți antioxidanți decât afinele.

Au și foarte mult fier, depășind în acest sens chiar și spanacul. Conțin și foarte multe proteine, cele mai multe din toate boabele și din toate semințele.

Conțin și mult potasiu, chiar mai mult decât bananele în general. Dacă vei consuma de dimineață semințele de chia nu vei mai avea senzația de foame atât de des.

Și în general, datorită semințelor de chia vei avea un apetit mult mai organizat.