Mesaje de Suflet

Secretul unui păr strălucitor ca al Corinei Caragea este la îndemâna oricui. Dacă vrei, singurul luvru pe care trebuie să-l faci

Vrei să ai un păr strălucitor și lung? Vrei să ai un păr aproape perfect? Nimic mai simplu!

Tot ce trebuie să faci este să îți prepari o mască naturală. Cum? Este foarte simplu. Ține cont de sfatul unei vedete îndrăgite.

Corina Caragea a dezvăluit pe blogul personal care este secretul părului ei lung și strălucitor.

Prezentatoarea știrilor sportive de la Pro TV spune că este o moștenire genetică pe care doar o întreține cu o mască preparată de ea acasă.

„Pentru că mulți dintre voi m-ați întrebat, unii chiar m-ați certat că nu dezvălui rețetă miraculoasă, hai să ne lămurim.

Nu sunt convinsă că mă pot lăuda cu un păr perfect și că sunt în poziția în care să dau sfaturi.

Am doar o moștenire genetică pe care o întrețin. Nu cred în produsele „miraculoase”, care să mă transforme peste noapte.

Cel mai frumos păr cred că este cel îngrijit – spălat și tuns la vârfuri la timp. Aceștia sunt primii păși pe care eu îi fac.

Apoi, părul meu are culoarea lui – castaniu închis. Nu e vopsit negru, nu a fost niciodată blond, roșu, agresat cu transformări radicale, chinuit cu decolorări și alte atașamente false.

Ce mai fac pentru părul meu? Îi prepar o masca naturală atunci când , că în viață oricărui om, am perioade în care îmi cade în mod alarmant, de exemplu.

Masca o prepar singură din: ulei de ricin, ulei de măsline, gălbenușuri de ou, Bitter suedez, vitamina A uleioasă și vitamina E.

Gramajele diferă în funcție de podoabă capilară a fiecăruia. Recunosc, masca nu este tocmai frumos parfumata și colorată, dar na, baba suferă la frumusețe.

Lăsând glumă la o parte, pe mine chiar m-a ajutat această combinație. Alături desigur de protecția pe care i-o ofer părului meu – să îl spăl, să îl tund la 3 luni, să îl feresc la plajă, dar și în piscină, să nu îl încarc excesiv cu produse de styling și să nu îl chinui cu transformări bruște,” a scris Corina Caragea, pe blogul ei.

Ţi-a albit părul prematur? Ce boli grave poate ascunde acest lucru

Odată cu înaintarea în vârstă albirea părului este un proces inevitabil. Însă, acest aspect nu ţine doar de moştenirea genetică!

Din nefericire, există şi persoane care experimentează albirea părului înainte de a împlini 35 de ani, altele chiar la vârsta adolescenţei, fenomen ce poartă denumirea de „albire prematură”.

Albirea prematură a părului poate avea cauze genetice, dar poate fi provocată și de unele accidente traumatizante, șocuri precum pierderea unei persoane dragi. Studiile recente au demonstrat însă că albirea prematură a părului reprezintă și semnul existenţei unor afecţiuni în organism, printre care şi scăderea densităţii osoase.

Deficienţa de cupru din organism poate fi unul dintre factorii care cauzează cel mai des albirea precoce a părului fiindcă această substanţă influenţează în mod direct producţia de melanină.

Unele cercetări arată că albirea prematură a părului poate fi cauzată de griji, de stres în doze mari şi de şocuri emoţionale, deşi studiile nu sunt sută la sută concludente în această direcţie; o posibilă explicaţie ar fi că stresul favorizează epuizarea rezervelor de vitamina B din organism (complexul de vitamine B din dieta zilnică este indispensabil pentru un păr frumos).

În urma unui șoc, albirea părului se poate produce în câteva ore sau zile. Acest fenomen se explică prin descărcarea de adrenalină în circulația sanguină, care ajunge la nivelul vaselor de sânge ce iriga firul de păr. Vasele sunt contractate, oprind hrănirea părului.

În plus, investigaţiile arată că foliculul de păr este afectat şi de stresul oxidativ, acelaşi cauzat de expunerea la fumul de ţigară, la poluare şi la radiaţiile ultraviolete. Stresul cronic, carenţa de antioxidanţi, vopsirea repetată cu produse înţesate de chimicale toate acestea conduc, într-un fel sau altul, la încărunțirea prematură a părului.

Albirea prematură a părului se poate instala şi din alte motive, cel mai adesea din cauze genetice ori pe fondul unor boli autoimune, afecţiuni şi traume ale scalpului (sinuzită, răceală cronică, vitiligo, anemie, carenţă de vitamina B12, lipsa de iod, de zinc ori de fier din organism).
Cum poți preîntâmpina albirea prematură a părului

De vreme ce părul nu poate fi hrănit pe cale externă, pentru ca acesta să fie sănătos şi să-şi păstreze culoarea până aproape de vârsta senectuţii, este necesar să adopţi o alimentaţie bogată în nutrienţi, să cureţi scalpul şi să îţi îngrijeşti părul cu grijă şi delicateţe.

La fel de eficient pentru menţinerea sănătăţii foliculilor de păr şi a oxigenării scalpului este masajul acestuia din urmă, pe care îl poţi practica stând în poziţie culcată (creştetul mai jos decât inima, pentru a facilita şi irigarea cu sânge a scalpului).