Mesaje de Suflet

Cea mai extravaganta nunta. Au pus un video sa vezi luxul, dansul mirilor si verighetele purtate

Când au intrat la petrecere…au făcut un gest incredibil!

Nunta unui cuplu de țigani din Slovacia a devenit virală pe Internet. Mireasa, o tânără de 19 ani, pe nume Evka, și proaspătul soț al acesteia Lucas, în vârstă de 20 de ani, au dat o petrecere de lux și au purtat haine croite și brodate cu aur la acest eveniment unic din viața lor.

Cei doi miri nu s-au oprit doar la atât. Pentru ca toată lumea să vadă luxul de care se bucură, cei doi și-au pus un filmuleț de la nunta lor pe internet , care a devennit viral. Acesta a fost urmărit deja de sute de mii de ori.

În înregistrarea video, Evka și Lucas dau dovadă de multă extravaganță și opulență, hainele miresei și ale mirelui fiind croite și brodate cu fire de aur, iar la un moment dat, mireasa apare îmbrăcată într-o rochie de culoarea roșie de care atârnă bancnote de 500 de euro, iar pe degete au verighete uriașe de aur. Pe tot parcursul filmuleței, se vede cum nuntașii continuă să arunce cu bani pe mireasă și pe lăutari.

Presa din Slovacia susține că aceasta ar fi una dintre cele mai scumpe și extravagante nunți, unde s-au consumat peste 400 de litri de alcool, iar rochia Evkei ar fi costat cel puțin 270.000 de coroane cehesti (n.r.-echivalentul a 10.000 de euri), costurile totale depășind un milion de coroane cehești, potrivit publicației ”Prask!”.

Stiati ca spre deosebire de alte grupuri sociale, ţiganii nu prea acceptă oficializarea unei relaţii între ţigani şi persoane din afara etniei?

În cazul în care un bărbat ţigan se căsătoreşte cu o fată din afară comunitatea acestuia poate să o accepte cu condiţia să se adapteze modului lor de viaţă. În mod normal, însă, este interzis ca o femeie ţigancă să îşi ia soţ care nu este ţigan.

Primul pas în realizarea căsătoriei este alegerea miresei. Este interesant că aspectul fizic este mai puţin important, în schimb sănătatea, virilitatea, manierele, caracterul si prestigiul in cadrul comunitatii sînt mult mai importante.

Pentru multe triburi de ţigani părinţii sînt cei care aleg mirese pentru copiii lor, şi încă de la vîrste mici. Ei consideră că este dreptul lor să găsească o mireasă potrivită pentru copil. Baiatul incepe prin a face curte şi în cazul în care cuplul este de acord să se căsătorească se face un schimb de cadouri cu valoare mică, simbolică.

Tradiţiile ţiganilor o evaluare a miresei, adică o plată efectuată de către mire către familia miresi. Plata va compensa pentru pierderea fiicei şi este garantul unui comportament decent faţă de aceasta. După ce famiile cad de acord urmează o petrecere formală cu muzică şi dansuri.

De-a lungul timpului unele cupluri nu au fost de acord cu regimul impus de comunitate şi au fugit. Cei care s-au decis să se întoarcă au fost (de obicei) acceptaţi de comunitate în schimbul unei amenzi modice.

De obicei fata se mută în casa soţului după căsătorie, ea urmează să înveţe de la mama băiatului ce trebuie făcut pentru a avea grija de casă. Tinerii căsătoriţi nu se mută în casa noua pînă nu au primul copil, de asemenea nu se pot striga unul pe celălalt ca soţ sau soţie ci doar folosind prenumele pînă nu se naşte primul copil.