Mesaje de Suflet

Mama ajunge de urgenţă în sala de naşteri pentru a aduce pe lume tripleţii – când medicii le văd chipurile, ei înmărmuresc

Becki-Jo Allen, Liam Tierney şi fiica lor, Indiana, duceau o viaţă sigură, liniştită şi confortabilă în Anglia.

Într-o zi, Becki-Jo a început să se simtă rău şi bănuia că ar putea fi din nou însărcinată.

S-a dovedit că acest lucru era adevărat… de data aceasta aşteptând tripleţi! Când a venit momentul naşterii, o surpriză chiar mai mare decât acel anunţ avea să vină. Ce s-a întâmplat a fost atât de rar, încât şansele sunt de una la 200 de milioane în astfel de cazuri.

Cuplul, care locuieşte în afara oraşului Liverpool, Marea Britanie, se gândea să aibă mai mulţi copii, dar când Becki-Jo a făcut ecografia, cei doi părinţi au aflat cu surpindere că nu era vorba de unul sau doi, ci de trei pui de om.

Becki-Jo a declarat pentru Liverpool Echo: „Am fost foarte bolnavă şi am avut o durere de cap foarte urâtă – drept urmare m-am programat pentru o ecografie timpurie şi atunci am aflat că urma să am tripleţi. A fost cea mai mare surpriză din viaţa mea!”

„Nu avem tripleţi în familie, aşa că totul era confuz”.

Mama a fost în mod evident surprinsă, dar încântată de veste. Indiana trebuia să fie sora cea mare pentru cei trei! Becki-Jo a primit sprijinul celor dragi şi a încercat să se pregătească mental pentru obiectivul de a aduce trei copii pe lume.

Cu toate acestea, în săptămâna 31 de sarcină, Becki-Jo a fost transportată la spital cu complicaţii. Acolo, ea a născut tripleţii prin cezariană. Datorită naturii premature a venirii lor pe lume, toţi copiii au fost extrem de mici.

Cel mai mic dintre ei, Rocco, a cântărit doar 1,5 kilograme. Fraţii săi au fost doar cu puţin mai grei.

Ca urmare a mărimii lor, toţi trei au trebuit să petreacă şase săptămâni în secţia de terapie intensivă.

Apoi, după aproape o lună şi jumătate petrecută în spital, băieţii au putut să meargă acasă.

Acum, Becki-Jo era convinsă că băieţii ei nu erau identici, deşi avea unele probleme în a-i identifica.

Dar, pe măsură ce creşteau, oamenii continuau să întâmpine probleme în a-i deosebi. Străinii o opreau pe Becki-Jo pe stradă doar pentru a o întreba despre asta!

Mama a decis să investigheze problema, contactând un laborator care a ajutat-o cu efectuarea testelor ADN pentru cei trei fraţi.

Rezultatele au demonstrat că fraţii sunt identici din punct de vedere genetic. Şansele ca acest lucru să se întâmple sunt de una la 200 milioane.

Este ştiut faptul că posibilităţile de a avea tripleţi au sporit odată cu introducerea metodelor de fertilizare în vitro. Chiar şi aşa, faptul de a fi identic din punct de vedere genetic este ceva cu totul neobişnuit.

„Nu ajungem nicăieri repede, deoarece oamenii ne opresc întotdeauna când ieşim şi ne întreba dacă sunt identici.”

„Am fost întotdeauna convinsă că nu sunt, pentru că aşa mi s-a spus în timpul sarcinii.”

În mod evident, această familie minunată primeşte o atenţie deosebită atunci când iese la plimbare prin oraş.